Tekirdağ’da üretilen yük konteynerleri, afetlerde ‘yaşayan konteyner’e dönüşebiliyor.
Tekirdağ’da üretilen ve yük taşımacılığında kullanılan konteynerler, deprem ve diğer afetlerde vatandaşların barınmalarını sağlamak için tasarlanıyor.
6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından limanda yük taşımacılığında kullanılan Tekirdağ’da özel bir şirket tarafından üretilen konteynerler, özel üretim kapılar takılarak içine 6 adet ranza ve soba konularak barınma alanına dönüştürülüyor. .
Ayrıca su ihtiyacını karşılamak için su depolu konteynerler hazır hale getirilir.
Şirketin Planlama ve Teknik Hizmetler Müdürü Besim Dönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Asyaport işletmesi olarak depreme hazırlık çalışmaları yürüttüklerini söyledi.
Bu çalışmaların beyin sarsıntısı sonrası için değerli olduğunu belirten Dönmez, “Yük konteynerini nasıl canlı konteynere çevirebiliriz diye düşündükten sonra gerekli çalışmaları yaptık. Bunun için önce 10000 kg ağırlığında farklı bir kapı sistemi yaptık. 25 kilo Kapının montajı 45 saniyede yapılabiliyor.Limandaki bu konteynerler ihtiyaca göre ücretsiz.Hazırlanıp ihtiyaç olan bölgelere verilecek.” söz konusu.
Can konteynerine dönüştürülecek konteynerlerin afet anında barınma ihtiyacını karşılayacağını belirten Dönmez, “Çok hızlı hazırlanacak konteynerler çok hızlı bir şekilde barınma alanlarına ulaştırılacak. 6 adet ranza var. Konteynerin içinde 12 kişilik yer var. Ocak ve yakacak odun da hazır. Bir afet anında bu konteynerler hızlı bir şekilde sevk edilecek ve barınma alanları oluşturulacak. Konteynerlere yerleştireceğimiz tanklar ile her türlü su veya sıvı ürünü taşımak mümkün olacak.” dedi.